Nepnagels: zelf doen of naar de salon? Voor- en nadelen op een rij

Of je nu een belangrijke gebeurtenis hebt of gewoon een extra glamoureuze look wilt, nepnagels kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je schoonheidsroutine. Maar wat is de beste manier om ze te krijgen: zelf plaatsen of laten zetten in een salon? In dit blog zullen we de voor- en nadelen naast elkaar leggen.

Voordelen van het zelf plaatsen van nepnagels

 1. Kostenbesparend: Het zelf plaatsen van nepnagels is aanzienlijk goedkoper dan het laten doen in een salon.
 2. Gemakkelijk thuis te doen: Met de beschikbaarheid van doe-het-zelf (DIY) nepnagelsets en -tutorials op internet, kan iedereen thuis nepnagels plaatsen. Het is gemakkelijk, snel en handig.
 3. Volledige controle over het resultaat: Door het zelf plaatsen van de nepnagels heb je volledige controle over het eindresultaat. Je kunt de lengte, vorm en kleur kiezen die jij wilt.
 4. Tijdbesparend: Je hoeft niet naar een salon te gaan en in de rij te wachten, waardoor het zelf plaatsen van nepnagels tijdbesparend is.

Nadelen van het zelf plaatsen van nepnagels

 1. Tijd en oefening vereist: Het zelf plaatsen van nepnagels vereist oefening en kan wat tijd kosten voordat je het onder de knie hebt.
 2. Moeilijk om zelf de nagel te vijlen: Het vijlen van de nepnagel kan lastig zijn, vooral als je niet veel ervaring hebt. Een verkeerde vijltechniek kan leiden tot beschadiging van de natuurlijke nagel.
 3. Minder duurzaam: Zelf geplaatste nepnagels zijn over het algemeen minder duurzaam dan nagels die in een salon zijn geplaatst.

Voordelen van het laten plaatsen van nepnagels in een salon

 1. Professioneel resultaat: Het laten plaatsen van nepnagels in een salon zorgt voor een professioneel resultaat. Ervaren nagelstylisten weten precies hoe ze de nagels moeten plaatsen voor een mooie, duurzame afwerking.
 2. Meer opties: Nagelsalons bieden een breder scala aan opties, waaronder speciale ontwerpen en technieken, zoals acrylnagels en gellak.
 3. Geen zorgen over het vijlen van je nagels: Het laten plaatsen van nepnagels in een salon betekent dat de nagelstylist het vijlen voor je zal doen, waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het beschadigen van je natuurlijke nagels.

Nadelen van het laten plaatsen van nepnagels in een salon

 1. Duurder: Het laten plaatsen van nepnagels in een salon kan behoorlijk duur zijn, vooral als je regelmatig een salon bezoekt.
 2. Tijdrovend: Een bezoek aan de nagelsalon kan veel tijd kosten, vooral als je moet wachten op je beurt.
 3. Minder controle over het resultaat: Je hebt minder controle over het eindresultaat wanneer je je nagels laat doen in een salon. De nagelstylist kan de lengte, vorm en kleur bepalen, wat misschien niet altijd aan jouw wensen voldoet.

Conclusie

Beide methoden hebben zijn voor- en nadelen. Als je bereid bent om wat tijd te besteden aan het leren van de techniek, kan het zelf plaatsen van nepnagels een kosteneffectieve en handige optie zijn. Als je op zoek bent naar een professioneel resultaat en meer opties, kan het laten plaatsen van nepnagels in een salon de betere keuze zijn. Uiteindelijk hangt de keuze af van je persoonlijke voorkeuren en budget.

Als je geïnteresseerd bent in het zelf plaatsen van nepnagels, biedt Nagelstad.nl een breed assortiment aan nepnagel startersets en materialen om je te helpen bij het creëren van de perfecte look. Het is een geweldige manier om te beginnen, ongeacht of je een beginner of een ervaren nagelstylist bent.