Acrylnagels vs gelnagels: welke is de beste keuze voor jou?

Acrylnagels en gelnagels zijn twee populaire methoden voor het verlengen en verstevigen van natuurlijke nagels. Hoewel ze beide hetzelfde doel hebben, zijn er verschillen tussen de twee. In dit blog zullen we dieper ingaan op de verschillen tussen acrylnagels en gelnagels, inclusief hun voor- en nadelen.

Acrylnagels

Acrylnagels zijn gemaakt van een poeder en een vloeistof die samen worden gemengd om een dikke pasta te vormen. Deze pasta wordt vervolgens aangebracht op de nagel en wordt hard wanneer deze aan de lucht wordt blootgesteld. Acrylnagels zijn meestal transparant of roze van kleur en kunnen worden versierd met nagellak, glitter of andere decoraties.

 

Voordelen van acrylnagels

 1. Sterker dan natuurlijke nagels: Acrylnagels zijn sterker dan natuurlijke nagels en kunnen daarom beter bestand zijn tegen scheuren en breken.
 2. Makkelijk aan te brengen: Acrylnagels zijn relatief eenvoudig aan te brengen en hebben minder tijd nodig om uit te harden dan gelnagels.
 3. Eenvoudig te repareren: Als er een acrylnagel breekt, kan deze gemakkelijk worden gerepareerd zonder dat de hele nagel opnieuw hoeft te worden gedaan.

Nadelen van acrylnagels

 1. Schadelijk voor de nagels: De chemische stoffen die worden gebruikt bij het aanbrengen van acrylnagels kunnen de natuurlijke nagels beschadigen en uitdrogen.
 2. Minder natuurlijke uitstraling: Acrylnagels hebben de neiging er minder natuurlijk uit te zien dan gelnagels omdat ze dikker en minder flexibel zijn.
 3. Sterke geur: De geur van de acrylvloeistof kan onaangenaam zijn voor sommige mensen.

Gelnagels

Gelnagels zijn gemaakt van een dikke, kleverige gel die op de nagel wordt aangebracht en vervolgens onder een UV-lamp wordt uitgehard. Gelnagels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen en kunnen worden versierd met nagellak, glitter of andere decoraties.

Voordelen van gelnagels

 1. Natuurlijke uitstraling: Gelnagels zien er natuurlijker uit dan acrylnagels omdat ze dunner en flexibeler zijn.
 2. Geen schade aan de nagels: Gelnagels beschadigen de natuurlijke nagels niet, omdat er geen chemische stoffen nodig zijn bij het aanbrengen ervan.
 3. Geen geur: Er is geen onaangename geur bij het aanbrengen van gelnagels.

Nadelen van gelnagels

 1. Minder sterk dan acrylnagels: Gelnagels zijn minder sterk dan acrylnagels en zijn daarom gevoeliger voor scheuren en breken.
 2. Moeilijker aan te brengen: Het aanbrengen van gelnagels vereist meer tijd en ervaring dan het aanbrengen van acrylnagels.
 3. Minder eenvoudig te repareren: Als een gelnagel breekt, kan het moeilijker zijn om deze te repareren dan een acrylnagel.

Conclusie

Zowel acrylnagels als gelnagels hebben hun voor- en nadelen. Als je op zoek bent naar een natuurlijker uitziende nagel, dan zijn gelnagels wellicht een betere keuze. Als je op zoek bent naar sterkere nagels die beter bestand zijn tegen breken en scheuren, dan zijn acrylnagels de betere keuze.Ongeacht welke optie je kiest, het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van de nagels afhangt van de techniek en ervaring van de nagelstylist. Gelukkig kun je zelf makkelijk (nep)nagels zetten met een starterset van Nagelstad.nl. Met zo'n starterset heb je gelijk alle middelen in huis om je eigen nagels te creëren. Zo kun je op een veilige en betaalbare manier genieten van mooie en gezonde nagels.